karta-igeias-mpastakis
Κάρτα Υγείας LifeCare της Interlife | Ασφάλειες Μπαστάκης
12/18/2019
Ασφαλιστικός Σύμβουλος: Ποιος είναι; Τι κάνει; Γιατί υπάρχει;
03/23/2021

10 + 1 λόγοι για να ΜΗΝ κάνεις ασφαλιστήριο υγείας!

….Χτυπά ξανά το τηλέφωνο και στην οθόνη στου κινητού σου σχηματίζεται ο αριθμός του ασφαλιστή σου. Του το κλείνεις ευγενικά λέγοντας του ότι είσαι “στο τρέξιμο” ως μια καλή δικαιολογία για τον αποφύγεις. Σε κάλεσε για να σου προτείνει μια συνάντηση προκειμένου να συζητήσετε για την ασφάλιση της υγείας σου. Μεταξύ μας, ίσως έκανες καλά που τον απέφυγες μιας και πλέον έχεις 10+1 λόγους οι οποίοι σε δικαιολογούν απόλυτα! Τόσοι λόγοι οι οποίοι είναι αποτρεπτικοί ώστε να κάνεις ένα ασφαλιστήριο υγείας! Κατ΄αρχήν, όταν μιλάμε για ασφάλειες, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στο ότι πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσουμε κάποιον για κάτι. Ειδικά στο κομμάτι της υγείας πλέον, σου λέω ότι κάτι τέτοιο είναι περιττό εάν σε εκφράζει έστω ένας από τους παρακάτω λόγους.

 1. Έχεις αφήσει περίπου 700.000 Ευρώ στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή. Δεν έχεις ανάγκη συνεπώς ένα ασφαλιστήριο υγείας μιας και ευτυχώς ήσουν προνοητικός και κατάφερες να αποταμιεύσεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ένα σεβαστό ποσό. Μην φοβάσαι τίποτα αφού πλέον μπορείς να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε δυσκολία μέσα από την περιουσία την οποία έχεις.
 2. Ζεις σε χώρα όπου το κράτος λειτουργεί με ακρίβεια ρολογιού. Ειδικά τα νοσοκομεία μάλιστα έχουν πλήθος ιατρικού προσωπικού και πληθώρα επιλογών σε υγειονομικό υλικό. Η κρατική πρόνοια, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο σύστημα περίθαλψης είναι ιδανικό και σίγουρα μπορεί να σταθεί δίπλα σου ως άξιος συμπαραστάτης όταν το χρειαστείς. Αν θελήσεις να νοσηλευτείς λοιπόν σε δημόσιο νοσοκομείο, τότε απλά δεν έχεις παρά να διώξεις το άγχος απο πάνω σου!
 3. Η οικονομική κρίση πέρασε και έφυγε οριστικά από τις ζωές μας. Η οικονομία της χώρας ανακάμπτει συνεχώς και χιλιάδες επενδυτές ποδοπατούνται προκειμένου να αφήσουν τα ζεστά τους δολάρια στην χώρα. Από εδώ και πέρα, το πορτοφόλι μας θα γεμίζει συνεχώς με περισσότερα χρήματα! Περιττή λοιπόν η ιδιωτική ασφάλιση μιας και τα δύσκολα πέρασαν!
 4. Έχεις ανακαλύψει την μυστική συνταγή του μαγικού φίλτρου a la Πανοραμίξ! Αστειεύομαι… δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα εδώ όπως στο Γαλατικό Χωριό, εσύ όμως παρά όλα αυτά είσαι άτρωτος! Αθλείσαι καθημερινά, τρως υγιεινά, προσέχεις τις καταχρήσεις και δεν φορτίζεις με περιττό άγχος τον εαυτό σου. Άλλωστε οι ρυθμοί της καθημερινότητας σου, επιτρέπουν μια πιο ποιοτική ζωή!
 5. Έχεις ιδιωτικό ελικόπτερο! Συνεπώς, ανά πάσα στιγμή μπορείς με ένα απλό σφύριγμα να καλέσεις τον προσωπικό σου πιλότο και εντός 15λέπτου να βρίσκεσαι στο ελικοδρόμιο οποιουδήποτε νοσοκομείου επιθυμεί ο προσωπικός σου ιατρός, από οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκεσαι!
 6. Αν είσαι από εκείνους που δεν πρόλαβαν να αποταμιεύσουν τουλάχιστον 150.000 ευρώ για μια ώρα ανάγκης, μην ανησυχείς! Σίγουρα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου και φίλοι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν αυτό το ποσό εν μια νυκτί. Σίγουρα επίσης ο εργοδότης σου θα σου δανείσει ίσως και χαρίσει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να καλυφθούν τα πάγια έξοδα (δάνεια, λογαριασμοί, Ενοίκιο κλπ) που “τρέχουν” κατά την διάρκεια της διαμονής σου στο νοσοκομείο.
 7. Το 2009 έκλεισε η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Ναι, αυτός σίγουρα είναι ένας καλός λόγος για να μην ασφαλίσεις την υγεία σου στις υπόλοιπες αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου οι οποίες ελέγχονται υπό αυστηρό ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Άλλωστε, το ίδιο το ελληνικό κράτος το οποίο έχει κηρύξει πτώχευση 4 φορές επίσημα στην ιστορία του συν 1 ανεπίσημη (2009), καθίσταται φερέγγυο πλέον και άτρωτο… ή μήπως όχι; Αν λάβεις υπόψιν σου ότι η Generali για παράδειγμα μετράει 130 απροβλημάτιστα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, τότε μάλλον αυτοαναιρείται από μόνος του ο προαναφερόμενος λόγος!
 8. Ο ασφαλιστής του κουνιάδου του αδερφού του κουμπάρου σου, είναι περίεργος τύπος και ακούγεται μάλιστα ότι καταχράστηκε χρήματα πελατών και έφυγε με αεροπλάνο στο Μεξικό για να ζήσει το όνειρο του ως μεγιστάνας. Αυτός σίγουρα είναι δυνατός λόγος ώστε να μην εμπιστευθείς την ασφάλιση της υγείας σου σε κανέναν επαγγελματία και πιστοποιημένο ασφαλιστικό σύμβουλο.
 9. Προέχει να τακτοποιήσεις πρώτα τις υπόλοιπες εκκρεμότητες σου και ύστερα να κάνεις το πολυτιμότερο δώρο στον εαυτό σου. Άλλωστε, κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από την ίδια μας την υγεία. Εκτός και αν δεν είναι έτσι…
 10. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας δεν είναι υποχρεωτική από το νόμο. Αρκεί το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου για να είσαι νομοταγής.
 11. Διατηρείς πολύ καλές σχέσεις με τον κουμπάρο σου ο οποίος είναι παθολόγος ιατρός. Αυτή η μία ειδικότητα ίσως υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες δεκάδες ειδικότητες της ιατρικής που πιθανόν να χρειαστείς σε κάποια στιγμή της ζωής σου.

Σίγουρα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα ήταν περιττό έξοδο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας. Αν όμως τελικά πιστεύεις ότι οι παραπάνω λόγοι για να μην ασφαλισθείς είναι εκτός πραγματικότητας, θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ευγενικά ότι πλέον η ασφάλιση υγείας είναι πολύ πιο προσιτή από όσο νομίζεις. Σήκωσε το τηλέφωνο στον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο και άκουσε αυτά που έχει να σου πει. Αφορούν την υγεία σου, αφορούν την οικογένεια σου. Ασφαλίζω σημαίνει προστατεύω αυτά που αγαπώ, και σίγουρα η προστασία της υγείας σου είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορείς να κάνεις όχι μόνο στον εαυτό σου αλλά και σε αυτούς που σε αγαπούν…

ΠΗΓΗ : insuranceforum